Pusryčiams geriausiai rinktis kiaušinį, jogurtą, avižų ar kitokią košę.
Priešpiečiams, vietoj obuolio, geriau rinktis bananą.
Pietums siūloma troškintos daržovės, žuvis, vištienos krūtinėlė.
Svarbu, kad po kiekvieno valgio burnoje neliktų maisto likučių.
Pradžioje po breketų užklijavimo ar aktyvacijos, dantys yra jautrūs kelias dienas, tad šiuo metu rekomenduojama rinktis minkštesnį maistą, pvz:
Bulvių košė,
Sriuba,
Makaronai, ryžiai,
Desertui rinktis ledus.
Kai kurie maisto produktai gali pažeisti breketus, lankus, įtakoti jų netekimą. Be to, lipnus maistas ir įstrigę likučiai apsunkina valymą.
Ortodontinio gydymo metu reikėtų vengti šių produktų:
Kietų saldainių,
Karamelės,
Riešutų,
Keptos duonos,
Kietų duonos, picos kraštelių,
Popcorn’ų,
Kaulų,
Kietų daržovių - pvz. morkų.